Marco Frattini Quartet večeras u Poreču

U vinariji Roxanich u Kosinožićima tražena su bila odležana vina (D. ŠIŠOVIĆ)
U vinariji Roxanich u Kosinožićima tražena su bila odležana vina (D. ŠIŠOVIĆ)

Nakon otvorenja 22. Jazz in Lap festivala s Damirom Kukuruzovićem i Paulusom Schäferom, slijedi još jedna glazbena poslastica. Marco Frattini Quartet čiji članovi dolaze iz SAD-a, Italije, Nizozemske i Austrije, nastupit će večeras u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine u 21 sat.

Riječ je o novom kvartetu Marca Frattinija, inovativnog i kreativnog bubnjara, koji okuplja vrhunske glazbenike široke internacionalne diskografije. Saksofonist Stefano Bedetti, gitarist Ratko Zjaca te pijanist i orguljaš Renato Chicco uz Frattinija na bubnjevima poigravaju se i eksperimentiraju sa zvukom i aranžmanom, što u konačnici rezultira zanimljivim i inspirativnim doživljajem glazbe.

Članovi kvarteta pohađali su prestižne škole poput Berklee College of Music i konzervatorija New England u Bostonu i surađivali s najutjecajnijim glazbenicima današnjice. U glazbenom djelovanju vodi ih prije svega inovativnost i način muziciranja u kojem uživaju i glazbeni znalci i laici.

Koncert je na rasporedu večeras, 19. srpnja u 21 sat, a ulaz je besplatan. Organizatori su Pučko otvoreno učilište Poreč i Caffe bar Lapidarium. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter