Marcelji i Mrvcicu "iscurilo" zlato

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski bocarski reprezentativci okoncali su svoj nastup na danas završenom Svjetskom prvenstvu u francuskom Maconu bez osvojenog naslova prvaka. U jedinom nastupu hrvatskih reprezentativca u finalu, štafetnom izbijanju, Roland Marcelja i Sebastijan Mrvcic su u dramaticnom susretu izgubili od Francuza Fabiena Amara i Patricka Alcaraza prakticki vec dobivenu titulu. Najmanje dodatnu seriju izbijanja odnio im je Amar pogotkom tocno sa zvukom sirene. Marcelja i Mrvcic veci su dio vremena bili precizniji od Francuza, do polovice finala imali su i cetiri pogotka prednosti, u zadnjoj minuti i dalje dva pogotka "fore", ali 15-ak sekundi do kraja inace odlicni Mrvcic ocito nije izdržao pritisak; promašio je dvije boce zaredom što je domacinima, koji inace imaju dva izbacaja više, omogucilo da vec spomenutim pogotkom Amara donesu Francuskoj cetvrti uzastopni naslov prvaka od kada je ova disciplina u programu SP-a.

Marcelja i Ante Papak nisu uspjeli izborili i drugo finale za Hrvatsku. U polufinalu parova izgubili su od Slovenaca Davora Janžica i Dejana Tonejca ne uspjevši ponoviti dobru igru iz cetvrtfinala kad su pobijedili Francuze Graila i La Postu.

Rezultati, štafetno izbijanje, Finale: Amar, Alcaraz (Fra) - Marcelja, Mrvcic (Hrv) 53/59:52/57. Par, polufinale: Janžic, Tonejc (Slo) - Marcelja, Papak (Hrv) 13:4, Colella, Latorre (Švi) - Pautassi, Grosso (Ita) 13:8.


Podijeli: Facebook Twiter