Marcelja, Santoro i Maglic potvrdili SP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska bocarska reprezentacija pod vodstvom izbornika Dinka Beakovica odradila je u Rijeci prvi dio priprema za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo što ce se od 28. rujna do 4. listopada održati u francuskom Maconu. Od pozvanih kandidata Beakovicu su se na pripreme odazvali Roland Marcelja, Gianfranco Santoro, Ante Papak (Trio Buzet), Sebastijan Mrvcic (Bencic Vargon), Tomislav Kolobaric i Jure Maglic (Zrinjevac). Dražen Puniš (Istra Porec) i Luka Žure (Trio Buzet) su opravdano otkazali dolazak.

- S obzirom da Puniš i Žure trenutno ipak nisu u prvom planu, dogovorno s njima odlucili smo da preskoce i ove pripreme kako nepotrebno ne bi izostajali s posla - kaže izbornik Beakovic. - Bocanje je ipak amaterski sport i oni moraju prije svega razmišljati o svojim primarnim obvezama. Na pripremama je smanjenim intenzitetom trenirao Kolobaric koji ce zbog odredenih zdravstvenih problema preskociti ovogodišnje SP jer se ne može izlagati težim tjelesnim naporima, a on nam je bio glavni kandidat za brzinske discipline.

Stoga se navedenom selekcijom broj kandidata za sastav reprezentacije sveo na pet igraca, što je taman broj koji svaka selekcija može prijaviti za SP.

- Na sljedece pripreme koje ce biti sredinom rujna pozvat cu preostalih pet kandidata, no za sastav seniorske reprezentacije konkurirat ce i Leo Brnic, juniora rijeckog "Bencic Vargona" koji nam je nakon "otpadanja" Kolobarica postao glavni kandidat za brzinske discipline. Nakon ovih prvih priprema svoje mjesto medu putnicima za SP potvrdili su Santoro, Marcelja i Maglic, a blizu njima je i Mrvcic. Oko petog clana dvojim izmedu Papka i Brnica, jer najvece nepoznanice imamo oko brzinskog i štafetnog izbijanja. Papak je na testiranjima u tim brzinskim disciplinama dosta oscilirao i vidjet cemo narednih dana kroz naše klupske pripreme u "Trio Buzetu" može li podignuti formu na nivo potreban za nastup na SP-u. S druge strane, Brnic svojim rezultatima zadovoljava sve kriterije za nastup na seniorskom natjecanju, samo je problem što ce u tjednu prije seniorskog SP-a, takoder u Francuskoj, nastupiti na juniorskom SP-u i veliko je pitanje može li za dva vezana tako velika natjecanja zadržati visok nivo forme - zakljucio je Beakovic.


Podijeli: Facebook Twiter