Marcelja i Mrvcic u finalu štafete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski bocari izborili su prvo finale na Svjetskom prvenstvu što u nedjelju završava u francuskom Maconu. Izvrsni Roland Marcelja i Sebastijan Mrvcic u polufinalu štafete ostvarili su najbolji rezultat serije od 54 pogotka iz 57 izbacaja, ujedno i svoj najbolji rezultat na prvenstvu te su se zasluženo plasirali u finale i osigurali najmanje srebrno odlicje. Suparnici u borbi za zlato ce im biti Francuzi Fabien Amar i Patrick Alcaraz.

Roland Marcelja i Ante Papak osigurali su najmanje broncanu medalju nakon što su u cetvrtfinalu parova s 13:6 nakon sat i 35 minuta igre pobijedili vrlo teške suparnike, Francuze Sebastiena Graila i Fabricea Lapostu te se plasirali u nedjeljni polufinale. To im je automatski donijelo i broncano odlicje.

U "finalu prije finala" discipline pojedinacno klasicno, reprizi prošlogodišnjeg finala Europskog prvenstva iz talijanskog Savigliana, Gianfranco Santoro je danas u polufinalu drugi put na prvenstvu izgubio od aktualnog prvaka Europe Francuza Romaina Garcije. Santoro se nakon polufinalne serije oprostio i od natjecanja u preciznom izbijanju ostvarivši 13 punata, uz Francuza Patricka Alcaraza najlošiji rezultat serije, nedovoljan za ulazak u finale, medu cetiri najbolja.

Ni Ante Papak u brzinskom izbijanju nije uspio izboriti finale te mu je, kao i Santoru, ostala broncana medalja. U polufinalu Papak nije uspio zadržati dosadašnji visoki nivo rezultata te je ostvario i najlošiji rezultat 38/48.


Podijeli: Facebook Twiter