Marcel Heister: Od ofenzivca do kompletnog beka

Novi lijevi bočni - Marcel Heister (M. ANGELINI/arhiva)
Novi lijevi bočni - Marcel Heister (M. ANGELINI/arhiva)

Startni prvenstveni bod i dalje je generator dobrog raspoloženja među nogometašima Istre 1961. Taj toliko priželjkivani i potom realizirani bod iz gostujućeg susreta s Hajdukom kao da je odnio svu onu nesigurnost koja je tijekom priprema stanovala na "Drosini".

Te nova momčad, te veliki broj igrača koji su imali dulju stanku, te neuigranost... Sve je to, htjeli priznati ili ne, ostavilo traga na "zeleno-žutima". Sad, nakon što je početnih 90 minuta iza njih, nakon što su preživjeli "pakao" Poljuda, pulski igrači daleko poletnije i veselije odrađuju sve zadatke koje pred njih stavljaju trener Igor Pamić i suradnici.

Splitski bod donio je sigurnost, donio je samopouzdanje. Pa nije onda čudno što je i jučer na povratku s jutarnjeg treninga u Štinjanu na "Drosini" odzvanjao smijeh umornih, ali dobro raspoloženih pulskih igrača.

Višestrukog razloga za smijeh imao je i Nijemac Marcel Heister, s čijim je radom na treninzima i igrom trener Pamić sve zadovoljniji. Igrač koji je Puljanima pristigao polovicom protekle sezone iz Zadra sve se bolje uklapa u trenerovu viziju modernog lijevog beka.

Najbrži igrač Istre 1961 prošle je sezone sakupio ukupno 377 minuta u sedam utakmica, a sad je zapaženo odigrao svih 90 minuta s Hajdukom.

- Trening? Nije bio naporan. Bilo je puno teže ranije dok smo samo trčali. Sad smo uglavnom vježbali ubačaje i realizaciju. Moramo popraviti igru u napadu i zato moramo puno raditi. Nadam se da ćemo već protiv Splita pokazati napredak i u tom segmentu igre - rekao je Marcel Heister koji sad već solidno govori hrvatski.

- Cijelu sam karijeru igrao kao ofenzivni igrač, tek sam u posljednjih godinu dana počeo igrati više defenzivno. Zato mi treba vremena da se prilagodim. Trener traži od mene da igram defenzivno, tu me najviše ispravlja. Kad sam došao u Pulu puno mi je toga nedostajalo u igri i trebalo je puno toga ispraviti. Radim i ispravljam pogreške svakodnevno i vjerujem da je sad već puno bolje nego prije.

U trenera imam puno povjerenje, jer je on bio odličan i kao igrač, uostalom igrao je i u Bundesligi, a kao trener je stvorio i prodao već puno igrača, veli Heister.

Upravo je Heistera Pamić označio svojim novim projektom. A kako div iz Žminja dokazano "ima nos" za lijeve bekove, jer dovoljno je sjetiti se Manuela Pamića, Milića i sad Woona, bude li njemački igrač "upijao" savjete, mogao bi baš on biti sljedeći lijevi bek kojega će lansirati. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter