Marcanska opozicija pokrece projekte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klub nezavisnih vijecnika opcine Marcana odlucio je poduzeti konkretne korake za boljitak svojih mještana i prestati ocekivati od opcinske vlasti da pokrenu projekte kojima bi opcina prosperirala. Oporbenjaci Andelo Valic (HSU), Milan Percan (HSU), Leo Buic (nezavisni) i Tihomir Calic (nezavisni) odlucili su organizirati za sve zainteresirane mještane predavanje o mogucnostima koje im nudi IPARD program.

- Na jednoj od sjednica postavili smo nacelniku pitanje namjeravaju li organizirati predavanja o EU fondovima u Marcani, na što je on odgovorio negativno i rekao da sami to napravimo ako želimo. Tako smo i ucinili. Žao mi je samo što nacelnik i vladajuca stranka naša konstruktivna pitanja shvacaju kao negativne kritike, a mislim da bi nam trebao biti cilj zajedno raditi u interesu opcine i njezinih mještana, rekao je u petak Leo Buic.

Predavanje ce se održati u utorak 15. ožujka u 19 sati u zalogajnici Vesna u Loborici, a o IPARD mjeri 302 namijenjenoj gradanima govorit ce Davor Škrtic iz tvrtke Eurokonzalting. Ova je mjera namijenjena razvoju ruralnih gospodarskih aktivnosti i stvaranju novih mogucnosti zapošljavanja u ruralnom sektoru. Kako je naglasio Milan Percan, u Marcani ima dosta ljudi s idejama i željama da pokrenu neke aktivnosti na selu ali ne znaju kako ili nemaju sredstava, i upravo takvima žele pomoci da im se planovi ostvare.

Oporbeni klub priprema nekoliko projekata koje ce kandidirati na Ladonjin natjecaj "Imaš ideju?" pa poziva sve zainteresirane mještane bilo koje dobi da im se jave i predstave svoje zamisli ili projekte koje bi voljeli realizirati na podrucju opcine.


Podijeli: Facebook Twiter