Marčanka Elis Radolović hrvatska tajnica godine

Elis Radolović s priznanjem najtajnice u državi (P. LUKEŽ)
Elis Radolović s priznanjem najtajnice u državi (P. LUKEŽ)

Ovogodišnja dobitnica priznanja za tajnicu godine, koje dodjeljuje nacionalna udruga Hrvatska poslovna tajnica, je Elis Radolović, administrativna tajnica marčanskog općinskog načelnika Marijana Kostešića. Radolović je dobitnica u kategoriji proračunske organizacije, a ovu su nagradu, na nedavnoj svečanoj dodjeli u Zagrebu, dobile još četiri njene kolegice iz cijele Hrvatske; u kategorijama male, srednje i velike tvrtke te neprofitne organizacije. Proglašenjem tajnice godine sama struka daje priznanje osobi uspješnoj u ovom poslu temeljem prijava koje odobrava poslodavac te radnih sposobnosti, kontakata s poslovnim partnerima i strankama, kao i svojim dodatnim zalaganjima.

Marčanka Elis Radolović završila je u Puli srednjoškolski upravno-birotehnički smjer, govori talijanski, a učila je i engleski te njemački jezik. U Općini Marčana radi od 1996. godine.   

- Bila sam zbilja iznenađena priznanjem. Drago mi je zbog naše općine i zbog svih nas, To je vjetar u leđa za daljnji rad, jer je lijepo da netko ipak vidi što mi radimo i prepoznaje taj trud, rekla je Radolović. Posao tajnice je, dodaje, složen i raznolik; općina je jedinica lokalne samouprave koja je na usluzi građanima. Osim striktno zakazanih sastanaka načelnika, ili pročelnika i sveg redovnog administrativnog posla, ne zna se što će se dogoditi tijekom dana.

Dobra tajnica, istaknula je, treba biti komunikativna, imati široko opće obrazovanje, biti snalažljiva jer se često događaju nepredviđene situacije, kao i dobra organizatorica i pouzdana.

- Treba znati strane jezike, jer ovdje ljeti gravitira dosta turista, a u zgradi je i turistička zajednica, kao i informatiku. Tehnologija zaista napreduje vrlo brzo i ako netko ne prati trendove, vrlo je teško raditi, budući da se većina posla odvija u digitalnom obliku, pa se treba kontinuirano usavršavati, da se posao može obavljati s lakoćom, da ne bude muka nego uživanje, navodi najtajnica i ističe da je posao tajnice vrlo lijep, ali i zahtjevan, dolaze razni ljudi i kod svakog treba procijeniti kako pristupiti. (P. LUKEŽ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter