Marcanac (21) teško stradao na motociklu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se u nedjelju oko 1.40 sati dogodila u blizini benzinske postaje u Labinu u Ulici Zelenice teško je ozlijeden 21-godišnjak iz Marcane. Prema podacima iz policije, nesreca se dogodila kada je mladic, upravljajuci motociklom Yamaha kolnikom Ulice Zelenice zbog neprilagodene brzine na raskrižju s Ulicom Marcilnica u blagom lijevom zavoju zakocio i prednjim kotacem udario u betonski rub nogostupa.

Motocikl se potom popeo na nogostup te proklizio i pao, a nakon što je klizio po nogostupu 15-ak metara udario je u rasvjetni stup. Motocikl je nastavio kliziti po nogostupu sve do raskrižja s Ulicom Ermenegilda Stembergera gdje se i zaustavio. Vozac motocikla je zadobio teške ozljede te prebacen u KBC Sušak.

Policija je utvrdila da je 21-godišnjak motociklom upravljao prije stjecanja prava, odnosno da nema položen vozacki ispit, ali ni minimalnu dob za upravljanje motociklom "A" kategorije. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Podijeli: Facebook Twiter