Marčana: Provaljeno u tri vikendice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska policija je zaprimila dojavu o provali u tri vikendice na području Marčane. Naime, u razdoblju od 15. studenoga do 27. prosinca, u Pavićinima kraj Marčane, nepoznati počinitelj je provalio u vikendicu odakle je ukrao veću količinu prehrambenih namirnica, LCD televizor, aparat za kavu, usisavač i druge predmete, čime je oštećena 64-godišnjakinja iz Njemačke za zasad neutvrđen novčani iznos.

Također, policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u razdoblju od 22. do 28. prosinca, u Pinezićima kraj Marčane provalio u dvije vikendice, iz kojih su ukradena dva televizora i metalni sef, čime su oštećeni 58-godišnjakinja iz Fažane i 60-godišnjak iz Pinezići za ukupno oko sedam tisuća kuna.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da su vikendice često na meti provalnika. Postoje mnogobrojni faktori koji pogoduju provalnicima, počevši od nemarnosti i nepažnje vlasnika do nedovoljnog sustava tehničke zaštite, odnosno kvaliteta brava, vrata, prozora, rasvjete, alarmni sustav i slično. Vrata i prozori uobičajena su mjesta za ulazak provalnika. Kada se prilikom pokušaja provale čini da neće uspjeti, provalnici obično posežu za posljednjom opcijom, a to je razbijanje stakala na vratima ili prozorima posebice ukoliko uoče vrijedan plijen unutar vikendice. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter