Marcana: Oporba zajedno protiv neaktivne vlasti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Leo Buic, predstavnik Ladonje iz Marcane, i Tihomir Calic, vijecnik nezavisne liste Josipa Peruška, potpisali su u cetvrtak  sporazum o suradnji. Rezultat je to trogodišnjeg partnerstva ovih dvaju vijecnika u Opcinskom vijecu Marcane te, kako kažu, zajednicke posvecenosti jednom cilju, dobrobiti mještana opcine.

- Ovo nije stvaranje novog saveza vec samo formalna potvrda dosadašnje suradnje i polaganje kamena temeljca buducoj, još boljoj te zajednickim projektima, rekao je Buic.

Tihomir Calic naglasio je da je njihova nezavisna lista u Ladonji prepoznala strateškog partnera, o cemu svjedoci i realizacija dosadašnjih projekata te jednake ideje za daljnje. Jedan od tih projekata je nastavak predavanja o pretpristupnim fondovima zapocetih pocetkom godine u suradnji s zagrebackom konzultantskom tvrtkom Eurovision, za koje postoji velik interes i mještana drugih opcina.

- Raspolažemo s ogranicenim sredstvima, kao oporbeni vijecnici dobivamo samo 6.000 kuna godišnje, ali se zaista trudimo i ulažemo dosta svog novca i vremena da napravimo nešto za našu opcinu. Polovicom ili krajem lipnja planiramo veliku akciju cišcenja rakljanskog primorja i dijela Duge Uvale, a imamo i druge projekte u planu. Mnoge stvari nam se jednostavno same namecu ili iz razgovora sa sumještanima jer je ova dugovjecna vlast u Marcani neaktivna, i to želimo konacno promijeniti, porucio je Buic. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter