Marčana: Održana misa za domovinu


Dan državnosti delegacija općine Fažane, fažanske župe, branitelja i umirovljenika obilježila je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenikom branitelja Domovinskom ratu na prostoru bivše Političke škole.

Delegaciju su predvodili načelnica općine i saborska zastupnica Ada Damjanac te župnik velečasni Ilija Jakovljević. U Marčani je pak jutarnju misu za domovinu u crkvi sv. Petra i Pavla predvodio velečasni Antun Štefan iz Zagreba , a za ovu je priliku župnik vlč. Jeronim Jokić ugostio čak šest svećenika. Uoči mise održana je procesija svećenika i vjernika do mjesnog križa, gdje je položeno cvijeće i zapaljene svijeće u znak prisjećanja na poginule i umrle u Domovinskom ratu.

Dan državnosti u Marčani obilježava se na ovaj način već 19 godina. U crkvi je nakon mise nastupio zbor Cantus Populi iz Pule pod vodstvom Tatjane Merkl, a potom i akademski glazbenici pjevač Zoran Tomaić i Ana Šterpin Zagoranski na harmonici-bajan. Prekjučer je, ali i jučer ujutro, u istoj crkvi organizirana i duhovna obnova i klanjanje Presvetom Sakramentu u sklopu čega je omogućena i Sveta Ispovijed, izvijestili su iz Župe sv. Petra i Pavla. (Z. S.)

 


Podijeli: Facebook Twiter