Marčana: Mještani zaustavili radove na vodovodu

Nova cijev i premosnica na stari cjevovod koji bi trebao biti stavljen van funkcije (P. SOFTIĆ)
Nova cijev i premosnica na stari cjevovod koji bi trebao biti stavljen van funkcije (P. SOFTIĆ)

Na rubu živaca zbog dugotrajne zamjene i sanacije vodovodne infrastrukture te gradnje oborinske odvodnje na samom pragu njihovih kuća te brojnih problema koji su se javljali tijekom radova, mještani su u centru Marčane zaustavili radove pred kućom Roberta Lukašića i zahtijevali razgovor s osobama odgovornim za ovo gradilište. Čašu je prelilo prespajanje cijevi koje, prema riječima Lukašića, nije po propisima.

Radovi na potezu od Ambrozijevog raskršća do Kalića počeli su početkom studenog, a govorilo se da će radovi biti gotovi do Nove godine. Mještani tako već sedam mjeseci žive doslovce na gradilištu, trpeći razne probleme poput puknuća glavnog ventila za vodu i stradavanja perilica rublja zbog blata u cijevima

Na terenu se pojavio nadzorni inženjer Denis Blažević iz pulskog Vodovoda koji je Lukašića i susjede uvjeravao da je sve po propisima i molio ga da dozvoli radnicima tvrtke Promoveo da završe radove kako bi se cesta čim prije asfaltirala i pustila u promet.

No, Lukašić je inzistirao da ga se spoji direktno na novi cjevovod. Blažević ga je uvjeravao da se ne radi ni o kakvim premosnicama iako smo se i sami uvjerili da je alkatenska cijev trebala biti spojena sa stare cijevi, koja bi trebala biti stavljena van upotrebe, na novu.

Nakon dugog nadvikivanja i uvjeravanja, tijekom kojeg su okupljeni mještani zasuli i Blaževića i direktora Promovea Daria Pušara svime što im već mjesecima leži na duši, nadzorni inženjer je obećao Lukašiću da će samo dan, dva biti alternativno spojen na stari cjevovod da kuća ne bi u potpunosti bila bez vode, a zatim će je spojiti direktno na novi. (P. SOFTIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter