Marčana: Koalicijsku listu SDP-HNS-a predvode Josip Percan i Emil Gortan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon izbora, kada postanem načelnik, Općinu Marčana vodit će načelnik. Neću pristati ni na kakve ucjene sa strane, da bilo tko drugi vodi općinu. I dalje ću biti iskren prema svojim građanima, neće biti mjesta licemjerstvu. Ustrajat ću na komunikaciji sa svima i povezivanju naših mjesta što nam sada nedostaje. Okrenuti smo budućnosti, ulaganju u mlade naraštaje, a ne samo u infrastrukturu. Potrebni su nam vrtići i u Marčani i Raklju, da sve škole na području općine budu uređene kao škola u Loborici. Pitanje je kako isfinancirati izgradnju nove školske zgrade u Marčani i zato će mi jedan od prvih poteza biti okupljanje tima za europske projekte koji će pratiti natječaje i pripremati dokumentaciju za apliciranje. I ne samo za EU-sredstva, nego planiramo i preko bavarske općine s kojom Marčana ima potpisan sporazum o suradnji natjecati se za potpore iz njemačkih fondova, poručuje Josip Percan, kandidat koalicije SDP-HNS za načelnika Marčane.

Predstavio se na jučerašnjoj konferenciji za novinare u sjedištu županijskog SDP-a u Puli, a počela je minutom sjećanja na Ivicu Račana, prvog predsjednika SDP-a koji je umro prije točno deset godina. Prema riječima predsjednika SDP-a Marčane Maria Percana, ova koalicijska lista poštuje muško-ženske kvote i među 13 kandidata šest je žena. Uz Josipa Percana, dosadašnjeg predsjednika Općinskog vijeća Marčane koji se natječe za načelničku poziciju, kandidat za zamjenika načelnika je Emil Gortan, potpredsjednik marčanskog SDP-a. Podršku kandidatima došli su iskazati i koalicijski partneri, HNS-ovci Marko Šegota i Dean Išić. Na listi je osam članova SDP-a i petero HNS-ovaca.

Među općinske prioritete Josip Percan izdvaja i potrebu zapošljavanja educirane osobe za vođenje Turističke zajednice, koja bi bila kompetentna za organiziranje manifestacija, sajmova, za promociju turizma na marčanskom području. A područje je to, naglasio je Percan, odakle potječu trojica velikana - Mate Balota, Ante Ciliga i Edvard Čalić čija bi imena i djela trebala biti temelj kulturne promocije i prepoznatljivosti ovog kraja. Što se tiče gospodarskog razvoja, prioritet je konačno oživljavanje Zone male privrede Marčanka, dok izmjenama Prostornog plana općine treba omogućiti izgradnju manjih turističkih objekata, kampova i drugih sadržaja namijenjenih razvoju turizma. „Sigurni smo u dobar rezultat na izborima. Reakcija na terenu izuzetno je povoljna, jer ljudi očekuju određene promjene i zaokret“, zaključuje Percan, kandidat za načelnika općine Marčana, koju je, dodajmo, od 1993. godine neprekidno vodio IDS-ovac Marijan Kostešić.

(D. PALIBRK)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter