Marčana i Barban: Školarce će voziti Autotrans i Fils

U Autotransu tvrde da se za korisnike ništa ne mijenja, osim autobusa (I. RADIĆ)
U Autotransu tvrde da se za korisnike ništa ne mijenja, osim autobusa (I. RADIĆ)

Pitanje o prijevozu učenika s marčanskog i barbanskog područja do škola u Puli nedavno je opet postavljeno na Općinskom vijeću u Marčani.

Ponovo se, kao i lani, pojavila bojazan hoće li učenici putnici, a gotovo ih je 180 s bonamentima, imati prijevoz do Pule, i to baš pred početak nastave u ponedjeljak.

Općinama se brzo proširila priča da je autoprijevoznik Brioni, koji je od rujna vozio ovim linijama, ispao iz igre nakon javnog natječaja za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika koji je u prosincu raspisala Županija. Razlog tome je, kako doznajemo iz tvrtke Brioni d.d., starost njihovih autobusa koja nije zadovoljila jedan od kriterija natječaja.

Naime, Povjerenstvo za objavu javnog poziva i provedbu postupka odabira prijevoznika za obavljanje županijskog linijskog prijevoza putnika u Istarskoj županiji objavilo je natječaj 18. listopada 2012. i dalo rok za podnošenje ponuda do 9. prosinca.

Kriteriji za odabir najpovoljnije ponude bili su jedinična cijena prijevoza (po danu) i starost autobusa.

Na natječaj su pristigle samo dvije ponude, zajednička ponuda Autotransa d.o.o. Rijeka i Filsa d.o.o. Pula koji su ponudili cijenu od 4.622 kune dnevno te Briona d.d. s ponudom od 4.450 kuna dnevno.

Iako su Brioni ponudili nižu cijenu prijevoza, a cijena je 75 posto utjecala na odabir ponude, Povjerenstvo je odabralo ponudu Autotransa i Filsa kao najpovoljniju.

Starost autobusa utjecala je 25 posto na odabir, ali je u ovom slučaju presudila, jer su Autotrans i Fils ponudili vozila kojima će obavljati prijevoz prosječne starosti 1,8 godina, a Brioni visokoturističke autobuse prosječne starosti četiri godine.

Rukovoditelj Poslovnih jedinica Autotransa Marino Hlača potvrdio nam je da je riječka tvrtka zajedno s pulskim Filsom dala ponudu na županijski natječaj, koja je i prihvaćena kao najpovoljnija.

- Zajedno s Filsom pokrivat ćemo tri županijske linije, Cere - Pula, Sutivanac - Pula i Rakalj - Pula, a počinjemo voziti već u ponedjeljak po satnici koja je vrijedila i do sada, tako da se za korisnike ništa ne mijenja osim samih autobusa.

Hoće li voziti naši autobusi ili Filsovi, to je stvar dogovora, kazao je Hlača. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter