Marcana dobila prostorni plan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Marcana dobila je suglasnost Ministarstva zaštite okoliša na konacni prijedlog opcinskog prostornog plana. Podsjetimo, isto je Ministarstvo u srpnju odbilo prostorni plan Marcane, uz ostalo, zbog širenja gradevinske zone na podrucju Duge Uvale. Ministarstvo je zatražilo da se u Dugoj Uvali gradi u postojecim gabaritima pa je Opcina morala za desetak hektara smanjiti gradevinsku površinu, dok neplanirano podrucje sporta ostalo do ukupne površine 59 hektara. Dio primjedbi odnosio se i na nacin iskazivanja izgradenih i neizgradenih dijelova gradevinskih podrucja na karti u omjeru 1:25.000.

Tada nam je opcinski procelnik Zlatko Cetina rekao da se planirane luke nautickog turizma, a to su Sveti Mikula i Krnicki Porat, nece iskazivati kao posebno gradevinsko podrucje jer ce se ono planirati unutar turistickog podrucja. Cetina je ujedno, nakon što je Ministarstvo na popravni poslalo marcanski prostorni plan, najavio da bi on tijekom rujna mogao biti amenovan.

Nacelnik opcine Marijan Kostešic rekao nam je da su odmah nakon što je opcina jucer dobila suglasnost na plan svim podnositeljima primjedbi, prijedloga i mišljenja na prijedlog prostornog plana, koji su prikupljeni tijekom dviju javnih rasprava, upucene pisane obavijesti o tome da ce konacni prijedlog plana biti upucen na usvajanje na Opcinsko vijece.

- Ukupno se radi o više od 1.100 pisanih obavijesti koje ce primatelji dobiti ovih dana. Ocekujemo da ce se sjednica Opcinskog vijeca na kojoj ce se odlucivati o konacnom prijedlogu prostornog plana održati u prvom tjednu iduceg mjeseca. Prije sjednice konacni prijedlog razmatrat ce nadležna tijela vijeca. Konacni prijedlog može se na sjednici vijeca dopuniti ili izmijeniti samo amandmanom vijecnika, radnih tijela opcinskog vijeca ili klubova vijecnika, rekao je Kostešic. Pojasnio je da ce, ako se dopune i promjene plana budu prihvatile, izmijenjeni prostorni plan opet biti poslan na odobrenje Ministarstvu koje o tome treba odluciti u roku od 15 dana. Nakon što ga Opcinsko vijece prihvati, prostorni plan opcine Marcana na snagu ce stupiti osam dana od objave u službenom glasilu.


Podijeli: Facebook Twiter