Marčana: Cvitko Bilić i obrt Miracolo dobitnici općinske nagrade

Franko Komparić i Cvitko Bilić s općinskom načelnikom i predsjednikom Vijeća (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Franko Komparić i Cvitko Bilić s općinskom načelnikom i predsjednikom Vijeća (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Biciklist Cvitko Bilić i trgovački obrt Miracolo dobitnici su nagrade Općine Marčana za 2016. godinu, odlučeno je na večerašnjoj svečanoj sjednici održanoj u povodu Dana Općine. Iako je trebao biti proglašen i počasni građanin te dodijeljena svečana povelja, to se ipak nije dogodilo jer nije stigao nijedan prijedlog, objašnjava pročelnik općinske Uprave Zlatko Cetina.

Nagrada predstavlja javno priznanje za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine. Cvitko Bilić, rođen 1943. u Loboriki, biciklističkom je scenom dominirao od 1960. do 1974. godine. Bio je najbolji biciklist u bivšoj Jugoslaviji, a 1966. proglašen je najboljim sportašem Hrvatske. Dvostruki je pobjednik utrke Kroz Jugoslaviju ('65. i '71.), sudjelovao je na olimpijskim igrama u Muenchenu 1972., Mexico Cityju 1976. te Seulu 1988. Jedan je od osnivača biciklističkog kluba Loborika u kojem i danas djeluje. Odlukom Općinskog vijeća dodijeljeno mu je 5.711 kuna.     

Obrt Miracolo u vlasništvu Franka Komparića nagrađen je zbog rezultata u unapređenju trgovine na malo i ugostiteljske ponude na području ove općine, zapošljavanja stanovništva te ostvarenoj poslovnoj suradnji s Općinom. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter