Maraton u New Yorku ipak će se trčati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Newyorški maraton u svom 43. izdanju održat će se u nedjelju kako je i predviđeno unatoč problemima koje je uzrokovala super oluja Sandy, izjavio je u srijedu gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg.

"Ima ljudi koji govore da ne bismo smjeli trčati maraton ove godine, ali ima dosta malih trgovina koje ovise o tom događaju", rekao je Bloomberg za događaj koji svake godine donese više od 300 milijuna dolara.

New York Road Runners, klub organizator maratona, objasnio je u srijedu da će unajmiti privatne tvrtke kako bi zamijenile gradske djelatnike koji inače pomažu oko trke (sigurnost i zdravstvo), ali ove godine moraju pomagati stradalim u poplavama. "To će motivirati sve da kažu:'Unatoč tome što se dogodilo mi ćemo ipak trčati i ponuditi sjajnu predstavu'", izjavio je pobjednik iz 2009. Amerikanac Meb Keflezighi.

Otvaranje linija podzemne željeznice, koje je počelo polagano u srijedu, ali za koje će trebati puno više vremena, posebno je važno za organizaciju najslavnijeg svjetskog maratona na kojem se svake prve nedjelje u studenom okupi i 50.000 trkača.

Trajektna linija i tunel kojim se koriste trkači da bi došli na start utrke na Staten Islandu ostali su zatvoreni u srijedu kao i Central Park gdje je cilj. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter