Maraton Faros u Kući slavnih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maraton Faros danas je na  inauguracijskoj svečanosti u Long Beachu ušao u povijest svjetskog plivanja kao prva organizacija koja je postala članom Hall of Famea - Kuće slavnih u Fort Lauderdaleu na Floridi.

Priznanje je u ime Maratona i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, u nazočnosti generalnog konzula Republike Hrvatske Ilije Želalića i brojnih potomaka hrvatskih iseljenika koji danas žive u San Pedru i Kaliforniji, primio glavni tajnik Janez Maroević. On se zahvalio svima, osobito brojnim volonterima iz Staroga Grada koji su makar i djelić svoga života ugradili u ovaj svjetski projekt, jer, kako je istaknuo, bez njihove pomoći Faros ne bi uspio kontinuirano održavati već gotovo četiri desetljeća. Maroević je izrazio uvjerenje da će ova nagrada svima u Starome Gradu i Hrvatskoj biti dodatni poticaj da Faros u budućnosti bude još bolji i jači.

Na svečanosti uoči inauguracije posebnom nagradom International Swimming Hall of Famea nagrađen je utemeljitelj Faros maratona i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja Vicko Šoljan, inače i sam član Kuće slavnih od 2007. godine. Povodom ovog događaja Kuća slavnih je u Starom Gradu postavila veliku spomen-ploču u čast čak dvoje svojih članova iz ovog malog gradića čime se, za razliku najstarijeg grada na tlu Hrvatske, ne može podičiti niti jedna svjetska metropola. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter