Maras: Želim biti gradonačelnik Zagreba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Moja je namjera da postanem gradonačelnik Zagreba, poručio je danas SDP-ovac Gordan Maras, podnoseći kandidaturu za predsjednika SDP-ove zagrebačke Gradske organizacije, ističući kako je ta kandidatura "de facto" i njegova kandidatura za gradonačelnika na lokalnim izborima 2017. godine.

Maras, ministar poduzetništva i obrta, je u sjedištu zagrebačkog SDP-a kazao kako u kampanju za šefa zagrebačkog SDP-a ulazi pod sloganom "Zajedno smo Zagreb", odnosno s porukom da svi u SDP-u i svi građani Zagreba trebaju zajedno raditi na zajedničkom cilju - bolji Zagreb 2017. godine.

Kao preduvjet toga naveo je ujedinjenje stranke, "jer više ne smijemo imati s jedne strane anonimne izvore koji će govoriti da se u Praškoj ne radi dobro, a s druge strane one koji vode kampanju da je Praška zasebna organizacija i da se politika mora voditi u Praškoj".

"Pa normalno je da se gradska politika mora voditi u Praškoj, ali jedino zajedno sa Središnjicom stranke, s SDP-om Hrvatske gradska organizacija može uspjeti u cilju da postane ponovno vladajuća stranka u Zagrebu i da ima gradonačelnika iz svojih redova", poručio je.

Na tvrdnju novinara kako je to poprilično ambiciozan plan, Maras je istaknuo da je SDP najjača stranka u Zagrebu, s najkvalitetnijim ljudima i najširim kadrovskim potencijalom.

"No, nažalost to do sada nismo pokazivali. Ako imate najjaču stranku i najbolje ljude i ako znate što radite sigurno ćete uspjeti", naglasio je.

Maras je istaknuo kako stranka mora doći do svakog Zagrepčanina kako bi uspjela u svom naumu, rekavši da zagrebački SDP-ovci neće birati ono što misle da je najbolje za gradonačelnika Zagreba, "nego će birati onoga za kojega misle da će 2017. moći pobijediti gradonačelnika".

"Stranka mora biti alternativa Bandiću, to mora pokazivati i u Skupštini kroz svoje zastupnike i moramo pokazati da grad može drugačije funkcionirati", poručio je.

Uvjeren je kako će u natjecanju za čelnika zagrebačkog SDP-a imati potporu većine članova te organizacije, koji će, tvrdi, u njemu prepoznati najboljeg kandidata koji može ujediniti Prašku i Iblerov trg.

"Ja sam rođen u Zagrebu, Zagreb je moj život i 2017. postat ću gradonačelnik Zagreba", poručio je Maras. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter