Maras pozvao Plenkovića da pokaže parlamentarnu većinu ili odstupi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras poručio je u petak da Hrvatska u ovom trenutku nema parlamentarnu većinu, premijera Andreja Plenkovića je pozvao da tu većinu pokaže u Saboru ili da ostavku, a predsjednika Sabora Božu Petrova da otvori raspravu o ministru financija Zdravku Mariću. 

"Plenković umjesto da pokaže 76 glasova zastupnika ponaša se na nedostojan način za premijera. Govori 'pokazat ću vam', 'sutra ćete vidjeti', a u biti je nema'", rekao je Maras nakon stanke koju je zatražio u Saboru. To ga, kaže, podsjeća na situaciju od prije 6-7 mjeseci kad je to govorio bivši čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko. 

Plenkovića je pozvao da pokaže većinu u Saboru ili da odstupi i podnese ostavku, dok je predsjednika sabora Božu Petrova pozvao da što prije pozove raspravu o minsitru financija Zdravku Mariću "kako bi se pokazalo da nisu nelegalni smijenjeni ministri nego on koji nema većine u Saboru". 

"Drago mi je da su gospoda iz Mosta uvidjeli da se sve ovo radi zbog jedne firme i uskog interesnog kruga ljudi iz '90tih koji upravljaju Hrvatskom od vremena privatizacije. Jedino u dva mandata SDP-a su imali određenu kontrolu i nisu mogli radit što hoće", rekao je Maras nakon stanke koju je zatražio u Saboru. 

Sve mu izgleda, kaže, kao da se izvršni direktor Agrokora preselio u vladu te je tek promijenio lokaciju. 

Treba, kaže, prekinuti "šibicarenje koje je Plenković jučer započeo sa 'imam-nemam'". 

"To je tipičan model HDZ-a, skupiti, kupiti koga možemo kako imamo većinu. 

Kad gledam Plenkovićaimam osjećaj da slušam Karamarka. Samo je izgled drugačiji. Izgleda mi kao križanac Sanadera i Karamaarka. Misli da je nezamjenjiv kao Sanader, a trguje i šibicari kao Karamarko", poručio je Maras.  

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter