Maradona ipak ne mora platiti porez Italiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Diego Armando Maradona, bivša nogometna zvijezda talijanskog prvoligaša Napolija, konačno je dobio pravnu bitku protiv talijanske porezne uprave i moći će se vratiti u Italiju kao slobodan čovjek, izjavio je njegov odvjetnik.

Maradonu je talijanski sud 2005. osudio zbog porezne prijevare te je morao platiti 37,2 milijuna eura, od čega je 23,5 kamata.

Međutim, talijansko je pravosuđe odlučilo 3. studenog 2011. vratiti cijeli slučaj na nulu zbog proceduralnih pogrešaka.

Prema pisanju agencije Ansa, sud zadužen za preispitivanje slučaja  poništio je proceduru pokrenutu protiv sportskog nogometnog društva Napoli i njegovih stranih članova - među kojima je Maradona, ali i Brazilci Careca i Amemao.

- Maradona je konačno oslobođen od tog poreznog košmara i instrumentalizacije protiv njega, kazao je odvjetnik Angelo Pisani te je dodao da će bivši argentinski izbornik pokrenuti postupak protiv Porezne agencije u Italiji zbog klevete i narušavanja osobnog ugleda i njegove baštine.

Nogometna legenda namjerava tražiti jednak iznos koji je talijanska porezna uprava tražila od njega, nekih 40 milijuna eura.

Svjetski prvak iz 1986. s Argentinom, Maradona je zabio 115 golova u 259 utakmica od 1984. do 1991. za Napoli, gdje ga još uvijek obožavaju. S njim je Napoli osvojio jedina dva naslova prvaka Italije 1987. i 1990. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter