ManU: I Scholes odlazi u mirovinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Engleski veznjak Paul Scholes, jedna od ikona Manchester Uniteda, objavio je u subotu da će u 38. godini okončati aktivnu igračku karijeru na kraju sezone 2012./13.

"Definitivno ću objesiti kopačke o klin, to je ovaj put sigurno", izjavio je Scholes, koji je već jednom prekinuo karijeru 2011. i onda se vratio na teren šest mjeseci kasnije.

"Igranje nogometa je nešto što sam uvijek želio raditi, osvajati sve te naslove i raditi pod najboljim trenerom u povijesti za mene je bila privilegija", dodao je.

Njegova objava o kraju karijere uslijedila je tri dana nakon što je odlazak u mirovinu najavio i Alex Ferguson, trener Red Devilsa od 1986.

Scholes je cijelu svoju karijeru igrao u Manchester Unitedu, klubu s kojim je od 1993. osvojio jedanaest naslova prvaka Engleske, dva naslova pobjednika Lige prvaka i tri Kupa Engleske. "To je nevjerojatan igrač, koji je cijeli svoj život uložio u klub, i za mene je bila velika povlastica trenirati ga", istaknuo je Ferguson.

Scholes je reprezentativnu karijeru okončao 2004. kada je imao 29 godina i nakon što je u dresu Gordog Albiona odigrao 66 utakmica i zabio 14 golova. Bio je pozvan u reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo 2010. koje se održavalo u Južnoafričkoj Republici, ali je odbio poziv tadašnjeg izbornika Fabija Capella.

U Manchester Unitedu nije igrao u prvoj postavi od siječnja, ali bi trebao zaigrati u nedjelju protiv Swansea.

To će biti njegova 498. utakmica engleskog prvenstva i 716. u dresu Manchester Uniteda, za koji je zabio 155 golova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter