ManU: Giggs se sprema za svoju tisućitu utakmicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs će u subotu protiv Norwicha odigrati 1.000. utakmicu u karijeri. Giggs je do sada odigrao 931 utakmicu za United, 64 za reprezentaciju Walesa i četiri puta za olimpijsku reprezentaciju Velike Britanije.

Iskusni nogometaš koji će u studenom navršiti 40 godina, postat će tako jedanaesti nogometaš u povijesti ovog sporta koji je odigrao 1.000 i više profesionalnih utakmica. Ispred njega nalaze se Peter Shilton, Ray Clemence, Pat Jenings, Alan Ball, Nilton Santos, Dadvid Seaman, Paolo Maldini, Andoni Zubizarreta, Roberto Carlos i Javijer Zanetti.

Kapetan talijanskog Intera Zanetti jedini aktivni nogometaš koji je odigrao više od 1.000 utakmica. Najviše ih je odigrao Shilton, legendarni vratar reprezentacije Engleske, koji je od 1966. do 1997. godine upisao 1.390 nastupa.

Giggs je za United zaigrao prvi put sa 17 godina 2. ožujka 1991. u utakmici protiv Evertona i do sada je na 931 utakmici postigao 168 golova, zadnji put u subotu u svom 999. nastupu u prvenstvenoj utakmici protiv Queens Park Rangersa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter