Manu Chao u Hrvatskoj ima brojne fanove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Manu Chao u Hrvatskoj zaista može računati na sjajnu publiku. Iako su ulaznice za fan pit za njegov koncert što će se u dvorištu Zagrebačkog velesajma održati 12. rujna rasprodane, u prodaji su ulaznice za ostale pozicije u gledalištu koje se mogu kupiti po cijeni od 190 kuna na svim prodajnim mjestima Tisak media centra u Hrvatskoj, putem Tisak media webshopa, te u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Dostupne su i online putem sustava Entrio, a adrese prodajnih centara i detalje online kupovine moguće je pronaći na internetskoj stranici INmusic festivala.

Manu Chao je u Hrvatskoj već održao više koncerata za pamćenje u organizaciji INmusic festivala i Multikulture. Kao jedan od najboljih koncerata u hrvatskoj povijesti ostao je njegov nastup u pulskoj Areni 2008. godine, dok je koncert u maloj dvorani Doma sportova 2011. godine u odličnoj atmosferi trajao satima. Publika izvođačima jednostavno nije dozvolila silazak sa scene, stalno ih pozivajući na novi bis u gotovo stadionskoj atmosferi, neviđenoj na koncertima u Hrvatskoj.

Ovoga puta Manu priprema show u četveročlanom sastavu s nenadmašnim Madjidom na gitari, Philippeom Teboulom na bubnjevima te Gambeatom na bas gitari. Milijuni prodanih albuma, glazbene nagrade, odlično prihvaćene suradnje s umjetnicima i filmašima, neodoljiva mješavina sentimentalnih melodija, brzih ritmova, maštovitosti i beskrajne želje za stvaranjem i poboljšavanjem svijeta kroz glazbu postali su njegovi zaštitni znakovi.

Manu Chao, ili José-Manuel Thomas Arthur Chao, iza sebe ima iznimno bogatu glazbenu karijeru. Početke je obilježio utjecaj britanske punk i rock scene, posebno bendova kao što su The Clash, The Jam i Dr. Feelgood. Prvu grupu Hot Pants osnovao je 1980., a legendarna Mano Negra nastala je 1987. Bend je postao popularan diljem svijeta, posebno u Južnoj Americi i Europi. Glazbeno šarenilo i inovativnost bili su gotovo zarazni, a dobre vibracije prenosile su se nevjerojatnom lakoćom. Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja samostalnu karijeru i niže samo uspjehe. Svoje pjesme izvodi na francuskom, španjolskom, engleskom i talijanskom, a često ih nekoliko kombinira u jednoj pjesmi. (D. Ba./NL)


Podijeli: Facebook Twiter