Manolic: Podmetanje u funkciji izborne kampanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo unutarnjih poslova zasad nema dovoljno dokaza za pokretanje kaznenog postupka protiv Josipa Manolica, Rade Bulata i Josipa Boljkovca te stoga ne dolazi u obzir skoro podnošenje kaznenih prijava protiv njih Državnom odvjetništvu.

Tu je informaciju u subotu potvrdio visoki izvor u MUP-u i dodao da iz DORH-a pritišcu MUP da se jace angažira na rasvjetljavanju ratnih zlocina koje su tijekom Drugog svjetskog rata pocinile partizanske postrojbe.

Istovremeno spomenuta trojica, koje se u nekim medijima navodi kao pocinitelje zlocina, to odlucno demantiraju i u svemu nalaze politicku pozadinu. Tako nekadašnji hrvatski premijer, a prije toga i dugogodišnji djelatnik komunisticke tajne policije, Manolic kaže da se ne osjeca nimalo krivim.



- Ništa od toga nije istina. Jedino je istina da sam bio nacelnik Ozne. Sve ovo drugo je podmetanje, što ce morati dokazati na sudu, to je jasno. A stvar je u tome što je sve ovo u interesu necega drugog. Nisam tu ja glavni, jedna presuda više ili manje.

Iza svega ovoga valja se politika koja želi reafirmirati ono što je jednom bilo pobijedeno, rekao je Manolic i dodao da su ovakve najave u funkciji predizborne kampanje te se ne boji uhicenja niti je uzeo odvjetnika jer, kaže, u životu se nalazio i u puno težim situacijama no što je ova.

General JNA Rade Bulat pak kaže da se u slucaju optužbi protiv njega radi o "najobicnijim lažima s jasnom tendencijom" te naglašava da ne zna ništa o zlocinima koji mu se stavljaju na teret.

- Sve je to stopostotna laž i izmišljotina. Bio sam zapovjednik brigade. Ovo je vec ogavno da civilna vlast dopušta glasilima da pljuju po meni i truju narod. Sada me progone i po nacionalnoj osnovi. A ja sam clan Komunisticke partije od 19. godine, jedan sam od organizatora ustanka.

Da su živi Rade Koncar i Josip Kraš, oni bi o tome mogli govoriti, rekao je Bulat, koji nema odvjetnika, a ako mu bude trebalo, namjerava angažirati unuka, kojem je to profesija.

I Boljkovac negira bilo kakvu upletenost u zlocine i kaže da nikad nije bio zapovjednik partizanskog logora niti je imao bilo kakve ovlasti u tadašnjoj okružnoj policiji.

- Sve su te optužbe farsa. Cak su mi i dva rodaka ubijena u tom logoru. A i brata su mi osudili na smrt, jedva sam ga spasio, rekao je Boljkovac.


Podijeli: Facebook Twiter