Manji prosvjedi u Sarajevu i Banjoj Luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Manja skupina prosvjednika i u utorak je blokirala promet u središtu Sarajeva izražavajući na taj način nezadovoljstvo stanjem u zemlji. Nešto manje od dvije stotine ljudi trinaesti dan za redom uzvicima je tražilo ostavke izabranih dužnosnika pri čemu su posebice spominjali vladu Federacije BiH.

Među prosvjednicima su bili i zaposleni u tvrtki ZOI '84, koja je zbog lošeg poslovanja pred stečajem a upravlja objektima izgrađenim za potrebe zimskih olimpijskih igara održanih prije 30 godina u Sarajevu. Jedan od njih na sebi je imao kostim Vučka, maskote olimpijskih igara iz 1984. godine.

Prosvjednici su su popodnevnim satima okupili i u središtu Banje Luke na poziv udruge veterana Republike Srpske. Njihovi su zahtjevi bili nešto drugačiji od onih na kojima su inzistirali prosvjednici u Sarajevu, jer su prije svega tražili ostavku predsjednika organizacije koja okuplja bivše pripadnike vojske bosanskih Srba Pantelije Ćurguza. Uz to su negodovali zbog teškog socijalnog stanja u kojemu žive ratni vojni veterani. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter