Manje od dvije tisuće birača bira vlast u Labinu

Silvano Vlačić (A. ŠĆULAC)
Silvano Vlačić (A. ŠĆULAC)

U povodu raspisivanja lokalnih izbora pozivamo građane Labina da se odazovu na izbore i iskoriste svoje ustavom zagarantirano biračko pravo, rekao je nositelj liste Nezavisni zajedno Silvano Vlačić u današnjem obraćanju medijima.

Vlačić je konstatirao kako je na dosadašnjim izborima na glasanje izlazilo manje od polovica labinskih birača, od toga nešto manje od pola bili su glasači svih labinskih oporbenih stranaka, a ostalo su bili oni koji su  interesno vezani za Grad, gradsku vlast i gradske tvrtke.

- Oni su disciplinirani birači koji već dva i pol desetljeća podupiru labinsku gradsku vlast i održavaju je na vlasti. Oni će, nedvojbeno je, i na ovim izborima disciplinirano obaviti svoju ustaljenu praksu. Njih je na zadnjim izborima bilo 1.841, od 4.819 izašlih na izbore. Ostalih 5.805 birača nije izašlo na izbore, priopćio je.

Vlačić je naglasio kako Nezavisni zajedno nemaju ništa protiv tih birača, no istovremeno se pitaju da li je primjereno i korektno da tih manje od 2.000 birača svake izborne godine određuje vlast u gradu Labinu, koji broji 10.624 birača.

- U našem gradu učinjeno je i dobrih stvari, no nedovoljno da bi mogli biti zadovoljni. Učinjene su i loše radnje, a nisu učinjene mnoge bitne aktivnosti koje su se mogle i trebale učiniti, istaknuo je Vlačić.

Nezavisni zajedno su uvjereni da građanima Labina može biti bolje, ali trebaju birati ljude koji znaju i koji su, što je najvažnije, slobodni u donošenju odluka.

- U vlasti a naročito u vijeću nam trebaju slobodoumni ljudi koji odluke donose slobodno, svojim razmišljanjem i bez uputa i straha od politike. Stoga nemojmo dopustiti da na glasanje, kao do sada, u najvećem broju izađu samo oni glasači koji su interesno vezani za one koji su na vlasti i koji ne žele promjene, priopćio je Vlačić. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter