Manje ljudi na proslavi u Šijanskoj šumi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Manje gradana no u protekle cetiri godine okupilo se na središnjoj poljani u Šijanskoj šumi da bi uz raznovrstan program i besplatan rucak proslavilo Medunarodni praznik rada. Unatoc recesiji, sadržaja za posjetitelje bilo je napretek - mogli su pogledati neki od sportskih i kulturnih programa ili jednostavno prošetati i ubrati koju šparugu, odnosno uživati u cakuli u dubokoj hladovini nekog stabla ili šatora.

I djeca su mogla birati kako ce se zabaviti - na djecjem igralištu ili, prvi put nakon više od desetljeca, na vrtuljcima. U kreativnom kutku Birikine mogla su sudjelovati u izradi lutkica od potrošnih materijala, crtanju, sportskom programu ili pak glumiti u predstavi "Pinokio". Za njih je bilo priredeno i posebno iznenadenje: posjet pravog pravcatog Avatara, kojega su s nestrpljenjem ocekivala.

Stariji su se mogli natjecati u pljockanju i još nekolicini sportskih programa u kasnijim popodnevnim satima. Tradicionalni pozdrav gostima uputili su sviraci Puhackog orkestra grada Pule te mažoretkinje, nakon kojih su se na pozornicu popeli domacini - pulski dogradonacelnik Fabrizio Radin te gradonacelnik Boris Miletic.

Oni svoje govore nisu posvetili Medunarodnom prazniku rada, vec ljepoti Šijanske šume, a Miletic se osvrnuo i na brojne investicije Grada kojima "osiguravaju bolje sutra te, u vrijeme krize, i radna mjesta".

Okupljene je pozdravio i županijski povjerenik SSSH-a Slobodan Kapor, koji je napomenuo da se danas, kao i prije 114 godina, moramo boriti za iste stvari.

Miletic, Radin, procelnik odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšic te procelnik za prostorno uredenje Giordano Škuflic su se po završetku govorancije bacili na posao da bi tanjurom fažola nahranili gladne, no na njihovu, kao i na srecu posjetitelja, ovogodišnji red bio je daleko kraci nego za prijašnjih proslava.

Osim najavljenih programa, bilo je i iznenadenja, poput konjicke parade s kracim show programom ili, pak, nastupa studenata s konzervatorija iz Utrechta.

Fešti u Šijanskoj šumi prethodila je proslava Praznika rada na Portarati, gdje je na spomen-plocu palim radnicima 1920. postavljen vijenac u znak sjecanja na njihovu žrtvu.


Podijeli: Facebook Twiter