Manje ležaja u Porto Maricciu i Dragoneri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prostorni plan uredenja grada Vodnjana ici ce u proceduru ciljanih izmjena i dopuna zbog izdvojenih gradevinskih podrucja vezanih za realizaciju turistickih projekata Porto Mariccio i Dragonera, koje je, nakon godina nerealizacije, nedavno kupio Danko Koncar.

U utorak su na sjednici Gradskog vijeca vijecnici jednoglasno donijeli odluku i o izradi Urbanistickog plana uredenja Porto Mariccio te izmjenama i dopunama Detaljnog plana uredenja Dragonere.

"Nakon što su izvršene detaljne analize prostornih planova, odlucili smo pristupiti njihovim izmjenama. Razmišljanja idu u smjeru smanjenja turistickih kapaciteta Porta Mariccia i Dragonere, odnosno umanjivanja broja ležajeva zbog podizanja razine kvalitete turizma na tom podrucju pa su potrebne i izmjene prostornog plana Vodnjana.

Takoder, došlo je do novih saznanja što se tice arheoloških nalazišta", rekao je gradonacelnik Vodnjana Klaudio Vitasovic.

Pojasnio nam je da je mnogo arheoloških istraživanja obavljeno na lokaciji Porto Mariccio gdje ima novih arheoloških nalaza. Inace, prijedlog UPU-a Porta Mariccia zapeo je upravo na arheološkim nalazištima. Detaljni plan, podsjetio je gradonacelnik, vec je otprije uskladen s uredbom o zašticenom obalnom podrucju.

Izmjene vodnjanskog prostornog plana odnose se na redefiniranje uvjeta gradnje i granica gradevinskih podrucja u dijelu koji se odnosi na zaštitu arheoloških nalazišta na lokaciji Porto Mariccio, uskladenje s odredbama Zakona o golfu, redefiniranje nacina i uvjeta prikljucenja tih zona na infrastrukturne sustave te utvrdivanje uvjeta gradnje u poslovnim zonama Vodnjana bez mijenjanja granica gradevinskog podrucja.

U dogovoru s Ministarstvom graditeljstva, navodi Vitasovic, izmjene PP-a Vodnjana ce se provoditi paralelno s izmjenama, odnosno izradom planova nižeg reda - DPU-om Dragonere i UPU-om Porta Mariccia. Planovi ce biti upuceni na javnu raspravu i suglasnosti nadležnim institucijama.

"Nadam se da cemo što prije donijeti izmjene, dobiti potrebne dozvole, da ce sljedece godine poceti izgradnja te da ce se o Barbarigi i Dragoneri prestati pricati kao o aferama i kontroverznim projektima. Nadam se da ce se tamo graditi turisticki kapaciteti i da ce se gradani Vodnjana moci zapošljavati i nuditi svoje proizvode i usluge. U ovoj velikoj krizi realizacija tih projekata promijenila bi naš proracun i imali bismo novca za mnoga druga ulaganja", rekao je Vitasovic.

Elvis Drandic
(HDZ) rekao je da je i njemu kao predstavniku oporbe stalo da se okonca negativna prica o Barbarigi i Dragoneri, da se projekt realizira do kraja i otvore nova radna mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter