"Manje je više" i "16" za Međunarodni dan plesa


Međunarodni dan plesa u pulskom je kazalištu obilježen izvedbom dvaju predstava u ponedjeljak navečer, kada su se na maloj sceni INK-a predstavili polaznici dramskog studija kazališta pod vodstvom Andree Gotovina.

Prvo smo tako vidjeli predstavu "16" inspiriranu serijalom započetim filmom "Oceanovih 11". Kombinirajući ples, glazbu pa i replike iz ovih filmova koje se čuju u pozadini, mlada ekipa napravila je jednu zbilja odličnu predstavu. No, iako se predstava doima jednostavnom, ona to baš i nije.

 - Sve je to jako matematički. To je jedan matematički pristup u kojem svatko od izvođača zna u svakom trenutku pod kojim je kutom, ili kako stoji... Mislim čak da to za publiku puno jednostavnije izgleda izvana nego što je to za same izvođače, rekla nam je Gotovina.

Druga je predstava bila "Manje je više" i bavila se time što sve tijelo može podnijeti kada je u ekstremnim situacijama, npr. kada ne može disati, hodati ili kada je pod teškim naporom. Gotovina nam je objasnila kako je ta predstava nastala.

- Bavili smo se time kako možemo slagati te materijale, ali uz neki "hendikep". Bavili smo se tijelom koje je pod fizičkim naporom i da bismo dobili iskreno stanje, to bismo tijelo stavili pod napor, recimo da na jednom čovjeku leži njih petero i da vidimo što tijelo može. Glumci su sami pronalazili svoje materijale, a ja sam bila u ulozi voditeljice koja je te materijale složila u jednu cjelinu, kazala je Gotovina. (M. RADIĆ., snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter