Manje gradskih odjela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Planiranim proracunom Pule za 2010. godinu, prema rijecima gradonacelnika Borisa Miletica na konferenciji za novinare o 35 donesenih akata u protekla tri tjedna, zadržat ce se postojeci društveni standard unatoc negativnoj gospodarskoj situaciji te nastaviti gradnja Osnovne škole Veli Vrh, proširenje obilaznice, odnosno izgradnja kanalizacije i prometne infrastrukture te plinofikacija grada. Posebno je naglasio rijeci potpredsjednika Vlade Ivana Šukera o ukljucivanju države u projekt izgradnje škole na Velom Vrhu.

Uz prijedlog proracuna, koji ce se naci na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeca 14. prosinca, odlucivat ce se i o reorganizaciji odjela unutar gradske uprave. Prema prijedlogu, odjeli financija i lokalne samouprave bili bi spojeni u Upravni odjel za financije i opcu upravu. U taj novi Upravni odjel za društvene djelatnosti ušli bi dosadašnji odjeli za odgoj, obrazovanje, sport i tehnicku kulturu, za socijalnu skrb i zdravstvo te onaj za kulturu. Dosadašnji procelnici postali bi vršitelji dužnosti procelnika, koji ce predložiti novu sistematizaciju po odjelima, dok bi se za procelnika raspisao novi natjecaj. No, kako nam je rekao gradonacelnik, zbog toga se nece poništiti finaliziran natjecaj za procelnika Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, sport i tehnicku kulturu. Osim navedenih odjela, upravna tijela grada cinit ce Ured Grada, Odjel za komunalni sustav i imovinu, Odjel za prostorno uredenje, Služba za zastupanje Grada i Služba za unutarnju reviziju.

Prilikom prezentacije proracuna za iducu godinu Miletic je pojasnio da su 232 milijuna kuna, odnosno 55 posto, sredstva koja se trebaju namjenski utrošiti. Obrazlažuci planirane prihode, rekao je da ce se oko 40 posto proracuna, ili 168,5 milijuna kuna, dobiti od poreza na dohodak, dodatnih 21 posto, odnosno 90 milijuna kuna, prihodovat ce se administrativnim pristojbama, a 16 posto, ili oko 70 milijuna kuna, financijskim poslovanjem Grada.


Podijeli: Facebook Twiter