Manje gostiju, ali ne i prihoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz šest posto manje nocenja i tri posto manje dolazaka, ipak je ukupan financijski rezultat u prvom polugodištu na razini prošlih godina ili malo niži. Rijec je o podacima za sedam vecih turistickih poduzeca u Istri koja zapošljavaju 6.550 radnika. Svjesni smo da treba preživjeti i ne ocekujemo veliku dobiti i akumulaciju. Ovu i sljedecu godinu treba sacuvati kvalitetu proizvoda i radna mjesta, doznajemo od Veljka Ostojica predsjednika TZ Istarske županije i uprave Riviera Porec. Podatke je obznanio na današnjem gospodarskom vijecu HGK Županijske komore Pula.

O turizmu se najviše prica u trenucima krize a kada se govori o subvencijama i ulaganjima turizma nigdje. Ukoliko imamo ambicija da turizam bude spasitelj Hrvatske neophodna je dugorocna strategija i kvalitetnije mjere, rekao je Ostojic.

Manje prihode za deset posto imaju medutim turisticke agencije kao dio ponude izvan pansionske potrošnje, o cemu je govorio Boris Žgomba, direktor pulskog Unilinea i predsjednik HUPA. Realni pokazatelji znat ce se na kraju špice sezone jer 60 posto prihoda nose srpanj i kolovoz.


Podijeli: Facebook Twiter