Manja nezgoda na pulskom aerodromu zatvorila pistu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog manjeg incidenta koji se dogodio oko 14.30 sati u pulskoj Zracnoj luci intervenirale su i nadležne aerodromske službe, a pista je, saznajemo, neko vrijeme bila zatvorena.

Naime, manji je zrakoplov njemackih registracijskih oznaka - pretpostavlja se zbog otkazivanja stajnog trapa i jake bure pri uzlijetanju - zanijet i odbacen izvan piste.

U zrakoplovu koji je oštecen bile su cetiri osobe, dva clana posade i dva putnika, i nitko nije ozlijeden. Prema rijecima glasnogovornika PU istarske Valtera Opašica, avionu je pri polijetanju otkazao stajni trap, a istragu o nesreci preuzela je Agencija za istraživanje nesreca pri Ministarstvu prometa i veza. O tome je li pista zbog incidenta zatvorena te jesu li neki letovi morali biti otkazani, Opašic nam nije mogao odgovoriti.

"Nije ništa strašno", kratko nam je, medutim, komentirao direktor pulske Zracne luke Bruno Rogovic, koji se istovremeno ogradio od bilo kakvog iznošenja detalja ili drugih informacija zbog, kako je rekao, poštivanja procedure u vrijeme trajanja ocevida.

Ni on nije želio potvrditi informaciju da je pista (bila) zatvorena dok se ne dovrši ocevid iako smo neslužbeno culi da jest. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter