Manikura ljetnog sjaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako biste odlazak na odmor docekali u top izdanju ne zaboravite da njegovanom, mladenackom i svježem izgledu pridonose i vaše ruke. Uredeni i lijepo oblikovani nokti, gelirani ili lakirani, u veselim, jarkim nijansama koje su u trendu ove sezone, ne mogu proci nezapaženo. Ljeti si zbog godišnjeg odmora možete dopustiti i eksperiment s bojama ili ukrasima na noktima kakve si inace u uredu, zbog poslovnog stila koji najcešce traži neupadljivost, ne možete priuštiti. Ženama je osim toga važno da imaju lijepe nokte, da se osjecaju ženstveno i dotjerano, jer kako kaže naša sugovornica, Sanja Maršan, stilistica za nokte iz zagrebackog studija Ikona, " ruke govore više od rijeci".

Traže se kratki nokti i gelovi
"U trendu su kratki, i to vrlo kratki nokti. Rijetko koja klijentica traži duge nokte. Sve je manje i onih koje žele lakirane nokte, koje su u drugi plan potisnuli gelovi. Najbolje je ako se geliraju prirodni nokti, koji time postaju cvršci, a, kako mnoge žene smatraju, i ljepši. Postoje još i gelovi za umjetne nokte te za ekstenzije kojima se produžuje prirodni nokat. Ako se gelirani nokti oštete, najbolje ih je prijeci bezbojnim lakom. Gel traje oko mjesec dana, no to je okvirno vrijeme, koje ovisi o tome koliko brzo nokti rastu. Geliranje košta od 135 do 350 kuna, a cijeli se postupak u pravilu mora ponoviti nakon 4 tjedna", napominje S. Maršan.

Ljetne boje na noktima
U trendu su žarke, vesele, kubanske boje. Odlucite se ovoga ljeta za nokte u flourescentnim bojama, kao što su to ucinile mnoge svjetski poznate ljepotice. To mogu biti flourescentna roza, zelena, crvena, narancasta, tirkizna. Bijela nije u trendu, dok je pak crvena boja klasika koja se uvijek traži neovisno o trendovima, jer ruci daje profinjen izgled. Šare na noktima ove sezone nisu in, ne traže se ni kamencici, koji su prošloga ljeta bili jako popularni. Šljokice u jarkim bojama su dobrodošle, ali da bi pojacale ucinak same boje. "Kako bi nokti dobili trecu dimenziju, izmedu dva sloja gela na nokat se može staviti tzv. fimo masa. To mogu biti zvjezdice, cvjetici, voce. Ukrasite nokte, izaberite fimo ribice, školjkice, crvene zvjezdice iz mora, stavite još tirkizni french i postici cete efektan dojam mora na noktima. Mnoge žene vole takva prava mala umjetnicka djela na rukama. Dobijete naslikane nokte, kod kojih je bitno da su na površini glatki, pa se mogu prema potrebi prelakirati", savjetuje Sanja Maršan.


Podijeli: Facebook Twiter