Manijaka s Marjana traže i srpski policajci

Selena Margarit Graciano Macedo ubijena na Marjanu (Arhiva)
Selena Margarit Graciano Macedo ubijena na Marjanu (Arhiva)

Istražitelji ubojstva Selene Margarit Graciano Macedo, 31-godišnje turistkinje iz Meksika koja je 22. kolovoza ubijena na splitskom Marjanu, još uvijek su fokusirani na nekolicinu lokalnih sumnjivaca, iako provjeravaju i sve potencijalno zanimljive dojave. Jedna od takvih je i prijava konobara iz lokala na Bačvicama.

Naime, mladići su prijavili policiji da su tijekom kolovoza često imali gosta navodno iz Novog Sada koji je nosio dres Milana, sličan onom okrvavljenom pronađenom nedaleko od mjesta zločina. Iako su fotografije tog dresa, s brojem 5 i otisnutim nadimkom "REK_I", objavljene već tjedan dana, konobari su međusobno razgovarali i prisjećali se tog gosta, prije nego li su otišli na policiju. Novosađanin je vozio Škodu Octaviu.

Svjedoci se ipak nisu mogli s preciznošću sjetiti nadimka na dresu kluba iz Milana, sportskoj majici inače jednoj od najbrojnijih po prodaji. No i to je bilo dovoljno da policija službeno zatraži od kolega iz Srbije provjeru identiteta s kojim čini se u ovom trenutku raspolažu, zahvaljujući tome što je muškarac (tamne kose i puti, visok oko 175 cm, u dobroj fizičkoj formi star između 40 i 45 godina) ponekad račune plaćao i kreditnim karticama.

Otprilike u vrijeme ubojstva djevojke taj gost je prestao dolaziti, no i to može biti slučajnost. Ipak je, procijenili su u policiji, u pitanju trag vrijedan daljnjeg provjeravanja.

Ravnatelj policije Vlado Dominić poslijepodne naglasio je kako je trag o misterioznom Novosađaninu samo jedna od informacija koju su istražitelji dobili od građana i koja se provjerava kao i neke druge dojave te je pozvao sve koji imaju nekih saznanja o ovom slučaju da se nastave javljati policiji.

- U dosadašnjem tijeku istrage policija je obavila obavijesne razgovore s više od 200 osoba, nad njih 30 obavljeno je kriminalističko istraživanje. Surađujemo sa zemljama u regiji, a zatražene su određene provjere od policija u Meksiku, Kanadi i SAD-u, te preko Interpola, kazao je ravnatelj policije i ponovno naglasio kako imaju DNK i otisak počinitelja. U tim se zemljama provjerava DNK ubojice koji je pronađen na mjestu zločina.

Za sada, oni uključeni u slučaj i dalje smatraju kako je svirepo ubojstvo mlade Meksikanke - djevojci je prerezan vrat oštrim nožem i to silinom kojom je glava gotovo odrubljena - rezultat pomračena uma, osobe s trajnim psihičkim smetnjama. Zato je istraga dobrim dijelom fokusirana u tom smjeru, unatoč činjenici da policija raspolaže jednim otiskom prsta i DNK-om ubojice koje je ostavio na mjestu zločina. (M. MATANA, A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter