Manifestacija posvećena piscu Danilu Kišu

U Rojcu će se održati kazališna predstava "Kako ubiti Zorana Đinđića"
U Rojcu će se održati kazališna predstava "Kako ubiti Zorana Đinđića"

Od četvrtka do nedjelje održat će se 8. Festival srpske kulture u Istri, tradicionalna manifestacija koja je ove godine posvećena Danilu Kišu, srpskom piscu autoru zbirke pripovijetki "Grobnica za Borisa Davidovića". Kao i svake godine u sklopu programa gosti će biti poznati slikari, umjetnici i autori, poput Mime Karadžića (glumac i redatelj TV serijala Budva na pjeni od mora i Komšije), glumca Nikole Đurička, književnice Sanje Domazet, glazbenika Aleksandra Šarčevića (Bend Maljčiki), te Miodraga Jakšića (ARTE umjetnička grupa Beograd).

Koncert Maljčika

Sam 8. Festival srpske kulture u Istri bit će otvoren u četvrtak u SKUC-u odnosno Srpskom kulturnom centru u Istri i Maksimijanovoj 12, međunarodnom likovnom kolonijom "Sjećanje na Danila Kiša" grupe autora. Službeno otvaranje na istom mjestu je predviđeno u 19 sati grupnom izložbom slika akademskih slikarica Irene Ferk Teodora Balabanović, Svetlane Ceca Krstić i Ivane Vukajlović Simić, predavanjem "Danilo Kiš čovek koga je boleo život" prof. Sanje Domazet, te dramskim prikazom "Život i djelo Danila Kiša", te nastupom KUD-a Sv. Nikola - pjevačke etno grupe Prosvjeta Pododbor Rijeka. Završnica programa u četvrtak održat će se u pulskom Rock caffeu koncertom Maljčika, koji će se ponoviti i u subotu.

"Ubiti Zorana Đinđića"

Petak ujutro predviđen je za obilazak pravoslavnog hrama i parohijskog doma u Peroju, dok je u SKUC-u u 18 sati promocija knjige Gradovi, autorice Sanje Domazet Daničić, a u 20 sati pretpremijera igranog filma, komedije Gorčilo. Subotnje jutro održat će se u rovinjskom Domu kulture, a Gorčilo je u 18 sati na programu i u fažanskom MMC-u, dok je u Puli u 20 sati u Rojcu na programu kazališna predstava "Ubiti Zorana Đinđića" u produkciji SKC Novi Sad.

Ovogodišnji Festival srpske kulture u Istri imat će i svoj nastavak, pa je tako 19. travnja na Monte Libriću na programu promocija knjige Leto kada sam naučila da letim autorice Jasminke Petrović, dok od 20 do 22. travnja u kino Valli slijedi premijerno prikazivanje filma Panama, a od 5 do 7. svibnja izložba ikona Gorana Stefanovića. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter