Manhattan Short Film Festival u kinu Valli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak se Pula s projekcijom deset kratkometražnih filmova 12. Manhattan Short Film Festivala pridružila velikoj skupini od 203 grada na šest kontinenata u kojima su tijekom tjedan dana prikazani filmovi u sklopu te neobicne globalne manifestacije.

Od 440 prijava iz 43 zemlje iz cijelog svijeta odabrano je deset kratkih filmova koji su ušli u finale. Svi filmovi traju 15 minuta ili krace, a zemlje sudionice ovogodišnjeg festivala su Australija, Kanada, Velika Britanija, Njemacka, Hrvatska, Irska, Meksiko, Poljska i Italija.

Gledatelji su na ulazu u kino dobili glasacki listic s uputama da izaberu najbolji film. Glasovi se prebrojavaju u svakom kinu koje sudjeluje na festivalu i prosljeduju u festivalsko sjedište u New York gdje ce u nedjelju u 22 sata biti proglašen pobjednik.

Prvi kratkometražni film na programu bio je britanski "Watching" redatelja Maxa Myersa, ujedno i jedan od favorita ovogodišnjeg festivalskog izdanja, slijedili su meksicki "Underground" redatelja Eduarda Covarrubiasa Diaza, "Tulum" Dalibora Matanica, francuski animirani film "Madagascar" redatelja Bastiena Duboisa, irski "The Pool" redatelja Thomasa Heffrona, australski film "Push Bike" Mairie Cameron, kanadski "A Little Inconvenience" redateljice Helene Florent, poljski "Echo" redatelja Magnusa Von Horna, njemacki crtic "12 Years" Daniela Nockea, možda najveci favorit ovogodišnjeg festivalskog izdanja "War/Uerra" talijanskog redatelja Paola Sassanellija.


Podijeli: Facebook Twiter