Maneken iz Tuzle u Gaultierovoj vjencanici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Andrej Pejic, mladic rodom iz Tuzle, zasjao je u vjencanici kao glavni manekenski adut Jeana Paula Gaultiera na reviji visoke mode za iducu sezonu.

Vjencanu haljinu uvijek nosi najveca zvijezda revije, a ove godine odabir francuskog dizajnera bio je prelijepi plavokosi maneken punih usana. Poznato je naime da Gaultier za svoje revije uvijek bira najzanimljivija lica, ispunjena veselom ženstvenošcu…



Zbog neobicnosti, oci modnog svijeta u zadnje su vrijeme uprte u mladog Pejica, a dodatnu je pozornost ovaj androgini australski maneken bosanskog porijekla privukao kad je postao zaštitno lice modne marke Marc by Marc Jacobs.

Pejic živi u Australiji, a u tu je zemlju s obitelji kao izbjeglica stigao iz Tuzle. Manekenstvom se poceo baviti prije nekoliko godina, no tek nakon što je lani odradio reviju za Gaultiera njegov je androgini izgled zainteresirao i ostale dizajnere, ocarane Pejicevim punim usnama, nježnim licem i vitkim tijelom.

Pejica, trenutno najtraženijeg manekena, otkrio je Matthew Anderson, vlasnik modne agencije Chadwick Models iz Melbournea. Usto, androginost je trenutacno "in" u svijetu visoke mode.

Gaultieru su se svidjele Pejiceve specificne crte lica, a maneken je svojim izgledom zbunio i zainteresirao sociologe diljem svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter