Mandžukić: Ne opterećujem se golovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije tajna da je kroz proteklih godinu dana Mario Mandžukić napravio nevjerojatno veliki pomak u karijeri. Odlične partije i golovi na Euru u Poljskoj i Ukrajini gurnuli su ga u centar pažnje, a transfer u Bayern sa sobom je povukao potpunu igračku eksploziju koja je kulminirala s tri osvojena trofeja.

U svakom slučaju, Bayern je sad u drugom planu. Poput svih hrvatskih reprezentativaca, Mandžukić je maksimalno koncentriran na pripreme za utakmicu sa Škotskom.

- Na nama je velika odgovornost da osvojimo tri boda, i zato ćemo sigurno dati sve od sebe da ostvarimo zacrtani cilj i još jednom razveselimo naše navijače - tvrdi udarna igla hrvatske reprezentacije.

Kako to obično biva kad su napadači u pitanju, od njega se očekuje neumoljiva egzekucija škotskih ambicija.

- Ne zamaram se razmišljanjem o tome hoću li im zabiti gol. Meni to stvarno nije toliko važno. U sve utakmice ulazim jednako, svaki put želim pružiti svoj maksimum za uspjeh reprezentacije. Uvijek imam takav pristup i ne opterećujem se golovima. Uspijem li zabiti, to smatram nagradom za sve što pružim na terenu - objašnjava Mandžukić.

Naravno, i on smatra da izostanci Luke Modrića, Vedrana Ćorluke i Dejana Lovrena zbog žutih kartona predstavljaju hendikep.

- Jasno je da će nam njih trojica nedostajati protiv Škotske. Srećom, na raspolaganju imamo širok kadar kvalitetnih igrača koji ih u svakom trenutku mogu nadomjestiti. Siguran sam da će se oni kojima izbornik ukaže povjerenje u petak pokazati u pravom svjetlu - kaže centarfor koji je prije dva tjedna proslavio 27. rođendan.

Poput izbornika Igora Štimca, ni on ne vjeruje u žalopojke Škota koje odaju dojam da u Zagrebu samo treba obaviti egzekuciju.

- Niti jedna momčad na svijetu ne dolazi izgubiti utakmicu. Znamo da Škoti imaju problema s ozljedama, ali sigurno je i to da će nam pokazati zube. Bez obzira na to što pričaju, u Zagreb sigurno ne stižu na ekskurziju - zaključuje Mandžukić. (D. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter