Mandžukić: Jedva sam dočekao da mogu ponovno zaigrati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić zbog crvenog kartona dobivenog u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda morao je propustiti susret otvaranja SP-a u Sao Paulu protiv Brazila, pa će u dvoboju protiv Kameruna u Manausu večeras u ponoć po hrvatskom vremenu debitirati na najvećem nogometnom natjecanju.

- Drago mi je što se vraćam, jedva sam dočekao dan da mogu ponovno zaigrati. Naporno sam trenirao i ovo je možda jedna od najbitnijih utakmica. Spremni smo, najavio je hrvatski napadač uoči ogleda s Kamerunom. "Vremenske uvjete u Amazoniji nije lako podnijeti, no reprezentaciji ništa ne smije stati na put", naglasio je Mandžukić.

- Trebalo nam je vremena na treningu da se priviknemo na vlagu, poslije toga je bilo lakše. To moramo staviti sa strane i ne misliti na vremenske uvjete, moramo se koncentrirati na svoju igru da bismo izvukli pozitivan rezultat, veli Mandžukić.

Nakon remija Brazila i Meksika, poraženi iz susreta u Manausu morat će se oprostiti s drugim krugom natjecanja.

- Ne osjeća se posebno veliki pritisak. Mi smo došli na Svjetsko prvenstvo pobjeđivati, i sada moramo pobijediti i Kamerun i Meksiko. Situacija se nije značajnije promijenila, pozitivno razmišljam i vjerujem da u srijedu možemo napraviti prvi korak, rekao je Mandžukić.

- San je svakog igrača igrati na svjetskoj smotri. Željan sam igre, željan dokazivanja, zajedno sa svojom momčadi. Nadam se da će moj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu biti obilježen pozitivnim ishodom, istaknuo je napadač "vatrenih". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter