Mandžukić i službeno igrač madridskog Atletica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić (28) prošao je liječnički pregled, a potom potpisao ugovor nakon čega je i službeno postao član španjolskog nogometnog prvaka Atletico Madrida.

Mandžukić je potpisao ugovor na četiri godine, dok će njegovom bivšem klubu Bayernu pripasti oko 22 milijuna eura odštete. 'Mandžo' je stigao u Atletico kao zamjena za Diega Costu koji će karijeru nastaviti u redovima Chelsea.

"Sviđa mi se stil Atleticove igre. Jako dobro poznajem Atletico, njegove igrače i sjajnog trenera. Uvjeren sam da mogu pomoći i da ćemo zajedno napraviti mnoge dobre stvari", rekao je hrvatski napadač.

Mandžukić je naglasio kako se osjeća sjajno i kako jedva čeka početak treninga.

"Odgovara mi Atleticova igra. Znam da Atletico ima sjajne navijače i siguran sam kako ćemo se uskoro zajedno veseliti," dodao je Mandžukić koji nije želi previše govoriti o svojim kvalitetama.

"Ne volim pričati o sebi, neka to rade drugi," poručio je.

Zadovoljstvo obavljenim transferom iskazao je i sportski direktor Atletica Jose Luis Caminero.

"Mandžukić je pobjednik, snažan napadač s odličnim udarcem. Vrlo je pokretljiv, puno radi u fazi obrane i s njim u napad moći ćemo pritiskati suparnika već na njegovoj polovici," kazao je Caminero.

Mandžukić je postao prvi hrvatski nogometaš u Atleticu premda je u španjolskoj Primeri kroz povijest igralo više od 30 hrvatskih igrača. Iduće sezone hrvatski nogomet će imati predstavnika u tri najjača španjolska kluba. Luka Modrić je član Real Madrida, Ivan Rakitić je potpisao za Barcelonu, a Mandžukić je stigao u Atletico koji je ovoga ljeta angažirao i Guilhermea Siqueiru iz Granade te Angela Correu iz argentinskog San Lorenza.

Atletico je pripreme za novu sezonu zaopočeo početkom ovoga tjedna. Mandžukić bi u dresu europskog doprvaka mogao debitirati 23. srpnja u prijateljskoj utakmici protiv Numancije, a dva dana kasnije 'Los Colchonerosi' odlaze na pripreme u SAD gdje ih očekuju utakmice protiv San Jose Earthquakesa i meksičke Americe.

Mandžukić je proveo dvije sezone u Bayernu i u obje je bio najbolji strijelac kluba. Sa Bayernom je osvojio dva naslova u Bundesligi, te Ligu prvaka 2013. godine. U 54 bundesligaške utakmice, otkako je 2012. došao iz Wolfsburga, Mandžukić je za Bayern zabio 33 pogotka, a prošle sezone bio je drugi strijelac Bundeslige sa 18 golova. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter