Mandžo brži od tovara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danijel Širol pobjednik je ovogodišnje trke s tovari koja se tradicionalno za Vidovu vec desetljecima održava u Gracišcu. Ovo je, koliko sežu sjecanja, prvi put da je pobjedu medu tovarima odnio trkac bez tovara.

Naime, trebalo je startati 11 magaraca, ali buduci da se jedna magarica opulila Širol je ostao "na suhom" pa se s magarcima morao utrkivati sam.

Gracaška trka s tovari svake godine predstavlja parodiju nekog veceg, znacajnijeg dogadaja, a to je ove godine bilo Evropsko prvenstvo u nogometu. Buduci da je Širol na utrci predstavljao Mandžukica, ispalo je da je, zapravo, naš reprezentativac brži od magaraca.





No, Širola je za to najmanje briga jer je za pobjedu, prestigavši svih 10 magaraca u trci, osvojio pršut. Drugo mjesto i pravi domaci ovcji sir osvojio je Gianluka Bažon, alias Gianluca Pagliuca, a trece i bocon vina Mateo Bažon ili Nani.

Najvažnije od svega je da se publika dobro zabavljala, a nagrade su na kraju zajedno pojeli i popili svi natjecatelji.
Dok je subota bila rezervirana za Festival istarskih maneštri, a nedjelja je posvecena sportu. Osim utrke na tovarima održan su i bocarski i malonogometni turnir, biciklijada, pješacenje...i zabava za sve. (Napisao i snimio M. RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter