Mandrač: Barke na meti lopova


Barke u pulskoj uvali Madrač u posljednje su vrijeme sve češće na meti lopova. Riječ je o svojevrsnom produžetku pulske rive, gdje su neki Puljani pronašli mjesto za svoje ploveće ljubimce. Lokacija je "pogodna" za krađe jer je izvan pješačkih putova i noću bez izravnog osvjetljenja.

- Prvo su, negdje između 13. i 17. srpnja, s moje barke ukrali inoks držače, pomoćni motor, akumulator, rezervoar, čak su i s glavnog motora skidali dijelove. Uzeli su sve što su mogli. Drugom kolegi skinuli su sve prozore s barke, a s barke do moje pokušali su ukrasti motor, ali im je pao u more. Prema našem mišljenju to je ukradeno s namjerom da se montira na neku "novu" barku, a krađu smo prijavili policiji koja je odmah došla i uzela otiske, "obradila" barke kako bi pronašla počinitelje, kaže nam Zdenko Devald, vlasnik barke privezane na Mandraču.

No, ističe nadalje Devald, krađe nisu prestale pa su tako prije tjedan dana na Madraču ukradena tri vanbrodska motora. Vlasnici su nazvali policiju, ali, kaže, dobili su odgovor da trenutno nemaju vremena te pokradene vlasnike uputili da im se jave u postaju.

- Jasno je nama da je turistička sezona kada policija ima puno posla, ne krivimo ih, ali način na koji su nam odgovorili nije primjeren. Vidi se da su na Mandraču zaredale krađe a jedino policija to može riješiti. Neka postave zasjedu, ili neka se postavi neka kamera, video-sustav. To je puno jeftinije od vrijednosti robe koja nam je ukradena. Da ne kažem da su jednom odvezali barku pa je nastavila sama plutati prema Uljaniku, ali smo je spasili. Uostalom, ne garantiram što bi se dogodilo da zateknemo lopove na djelu, ogorčeno kaže vlasnik barke na Mandraču. (G. ROJNIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter