Mandic ispitan pa pušten

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su mu lijecnici pulske bolnice sanirali prostrijelnu ranu trbuha koju si je u utorak oko podneva sam zadao na stubištu zgrade na Mornarickom trgu 3, pulska policija kriminalisticki je obradila Gorana Mandica (33) zvanog Gogo iz Pule te ga u srijedu oko 15 sati prepratila istražnoj sutkinji Županijskog suda u Puli Seni Midžic Putigna. Sutkinja je Mandica nakon saslušanja pustila da se brani sa slobode.

Policija je Mandica u Istražni centar prepratila uz prijavu za kazneno djelo dovodenja u opasnost opceopasnom radnjom ili sredstvom jer je utvrdeno da je u utorak oko 12 sati na stubištu zgrade pucao iz pištolja koji je nelegalno posjedovao te je sebi nanio prostrijelnu ranu trbuha, izvjestio je Valter Opašic iz PU istarske koji je dodao da se motivi i okolnosti pucnjave još razjašnjavaju.

Tako nije još potvrdena nijedna od nekoliko verzija ove price, od kojih jedna govori da je Mandic pucao u sebe jer mu nije bilo dopušteno da vida dijete koje ima s bivšom partnericom što živi na toj adresi. Nepotvrdena je ostala i druga verzija prema kojoj je Mandic navodno pucao prema bivšoj djevojci i promašio pa se metak odbio od zida i pogodio njega u trbuh.

Ozlijedenog Mandica u bolnicu je prevezao jedan od susjeda te je bio smješten na Odjelu anestezije i reanimacije. U srijedu su lijecnici policiji dali zeleno svjetlo da s njim mogu obaviti razgovor.

Pištolj iz kojega je Mandic navodno ispalio tri hica policija je pronašla u utorak tijekom ocevida na makadamskom putu u Mornarickom parku i izuzela ga radi vještacenja.


Podijeli: Facebook Twiter