Manchester United odbio novu ponudu za Rooneya

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Engleski nogometni prvak Manchester United odbio je i drugu ponudu Chelseaja za engleskog reprezentativnog napadača Waynea Rooneyja (27).

"Primili smo ponudu jučer i odmah ju odbili. I dalje stojimo pri odluci da Rooney nije na prodaju", izjavio je glasnogovornik Manchester Uniteda.

Rooney nije sudjelovao na azijskoj turneji Uniteda prošlog mjeseca zbog ozljede bedrenog mišića na koju se požalio odmah po dolasku u Bangkok, a neće igrati niti u prijateljskoj utakmici protiv švedskog AIK-a u Stockholmu u utorak zbog problema s ramenom.

Prema pisanju engleskih medija, Rooney je "ljutit i zbunjen" zbog trenutačne situacije, jer ga novi menadžer "crvenih vragova" David Moyes ne vidi kao standardnog člana prve postave, već samo kao zamjenu za Robina van Persiea.

Rooney je u Manchester United stigao u kolovozu 2004. iz Evertona za 27 milijuna funti, te je u 402 nastupa postigao 197 pogodaka za klub s Old Trafforda s kojim je osvojio Ligu prvaka i pet naslova engleskog prvaka.

Iako ima ugovor s Unitedom do ljeta 2015. prema kojemu mu je tjedna plaća 250,000 funti, Rooney je zatražio odlazak iz kluba. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter