Mamicu kazna 15 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamicu koji je zbog vrijedanja novinara T-portala Boruta Šipsa na Opcinskom kaznenom sudu kažnjen novcano. Sudac Dražen Kevric izrekao mu je kaznu od 45 dnevnih dohodaka, što iznosi 15 tisuca, a tu presudu u utorak je potvrdio i viši sud.

Podsjetimo, Mamic je održao konferenciju na kojoj je pozvao novinare da mu otvoreno postavljaju pitanja. "Drznuo" se tako i Šips: "Nije li protivno Zakonu o sportu to što ste vi celnik Dinama, a vaš sin vlasnik agencije koja zastupa igrace?"

Uslijedila je Mamiceva reakcija kao da je netko bacio šibicu u bacvu baruta, izvršni predsjednik Dinama bukvalno je eksplodirao i sasuo Šipsu u lice bujicu psovki i uvreda.

- Da, "Šveps", ti si provokator, znam te dobro. Ne diraj mi obitelj, to mi je jedina svetinja. Nabijem te na k..., dubre pokvareno. Prebit cu te stolicom. Prebit cu te k'o macku kad jednog dana odem iz Dinama, sad i ovdje to ne smijem. Ne, necu te prebiti, no proklinjem te, tebe i tvoju obitelj na današnji dan 22. prosinca 2010., rekao je.

Ostatak psovki koje je Mamic uputio Šipsu ni papir baš ne bi podnio, a i ne bi bilo pristojno iznositi u javnost. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter