Mamić:Hrvatskoj treba pobjeda, Srbiji osveta za poraz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni predsjednik nogometnog kluba Dinamo Zdravko Mamić ocijenio je u četvrtak da utakmica između Srbije i Hrvatske predstavlja veliko sportsko suparništvo u kojem treba uživati na stadionu, istaknuvši pritom da je Hrvatskoj pobjeda važnija zbog bodova, dok bi Srbiji značila osvetu za poraz u Zagrebu.

- Ova utakmica je jedno veliko, najveće sportsko rivalstvo i u tome treba uživati na stadionu, pa nek' bude što mora biti, rekao je Mamić gostujući u četvrtak navečer u emisiji "Oko 11" Radio-televizije Srbije (RTS) te je napomenuo da su reprezentacije i nogometaši prijatelji i prije i nakon utakmice, dok na terenu "treba frcati sve u šesnaest".

Mamić je istaknuo da su reprezentacije vrlo važne za afirmaciju igrača i da je, u tom smislu, Hrvatska u mnogo boljem položaju od Srbije, ali da Srbija ima bolje igrače, iako nikad nije izgradila kult nogometne reprezentacije, zbog čega joj i nedostaju rezultati.

Na molbu da prognozira ishod utakmice Srbija - Hrvatska Zdravko Mamić je rekao da je to "jako teško, jer je riječ o dobrim momčadima" te da se prije svega "nada da će stadion biti pun i da će utakmica biti spektakl".

Na tvrdnju voditelja da je "jedan od rijetkih Hrvata koji je proveo noć u zatvoru zbog vrijeđanja Srba", Mamić je odgovorio da je prespavao u zatvoru, ali je inzistirao da nikada nije vrijeđao Srbe.

- Nikada u životu ni jednim postupkom nisam povrijedio ni jednog srpskog čovjeka niti to želim, niti ću to napraviti u budućnosti, naglasio je Mamić te je objasnio da je noć u zatvoru proveo "zbog sukoba s jednom osobom". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter