Mamić priveden zbog sukoba s Ivom Begom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas se na Poljudu, za vrijeme derbi utakmice protiv Hajduka, verbalno sukobio s dijelom navijača u blizini počasne lože te je intervenirala i skupina specijalnih policajaca.

Mamić je u 64. minuti, nakon što nije dosuđen prekršaj nad jednim nogometašem Dinama, skočio sa svoje stolice u počasnoj loži i uzvikivao pogrdne riječi, na što mu se najprije suprotstavio jedan od gledatelja koji je sjedio nekoliko metara udaljen od njega. Njih su se dvojica prepirali te se pokušali približiti jedan drugom, ali je došla skupina specijalnih policajaca i spriječila fizički kontakt između Mamića i tog gledatelja.

Istodobno je više navijača u blizini lože počelo uzvikivati Mamiću pogrdne riječi i skandirati "Cigane, Cigane", a on im je uzvraćao prkoseći uzdignutom rukom i grimasom na licu, ali od buke se nije čulo što je uzvikivao.

Nakon što se situacija smirila došlo je do novog izgreda na samom kraju dvoboja, kada se Mamić prvo verbalno, a potom, prema izjavama svjedoka, i fizički sukobio s jednim od pristalica domaće momčadi.

Među privedenima nakon utakmice i Zdravko Mamić
Ukupno 67 osoba privela je splitska policije prije, za vrijeme i nakon nogometnog derbija koji je poslijepodne odigran na stadionu Poljud između Dinama i Hajduka, a među njima i predsjednika Dinama Zdravka Mamića, koji se u svečanoj loži sukobio s bivšim igračem Hajduka Ivom Begom.

Utakmica je protekla bez većih izgreda i većeg narušavanja javnog reda i mira, nije bilo ozlijeđenih osoba i nije zabilježeno oštećenje imovine, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Po podacima policije, od 67 osoba sedam ih je privedeno zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava; 52 osobe su privedene zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Zbog narušavanja javnog reda i mira prijavljeno ih je šest, a kako se neslužbeno doznaje, među njima Zdravko Mamić i Ivo Bego, s kojim se prvi čovjek gostujuće momčadi u svečanoj loži za vrijeme današnje utakmice sukobio. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter