Mamic: Ministar Jovanovic nas je ponizio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmocniji covjek u hrvatskom nogometu Zdravko Mamic, izvršni predsjednik Dinama i clan Izvršnog odbora HNS-a, na današnjoj redovnoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza izjavio je da je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanovic ponizio vodstvo Saveza na nedavnom sastanku.

"Naši su predstavnici poniženi na sastanku kod ministra Jovanovica, koji im nije ni dao govoriti. Imamo veliki problem jer nemamo nikakvu komunikaciju s resornim ministarstvom, a trebali bi biti partneri u rješavanju problema. Neka nam Bog pomogne sa ovakvom vlašcu", izjavio je Mamic, koji je govorom na Skupštini prekinuo medijsku šutnju koja trajala više od mjesec dana.



Skupština Hrvatskog nogometnog saveza održana je u ozracju koje ne ide na ruku aktualnom vodstvu saveza. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanovic nedavno je nakon sastanka s celnicima Saveza porucio da se ocekuju ostavke aktualnog vodstva HNS-a ukoliko nisu u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu, a za Mamica je rekao da za njega nema mjesta ni u Dinamu, ni u HNS-u, jer je u sukobu interesa.Pored toga, financijska kriza potresa hrvatske klubove, zbog dugovanja prema bivšim i sadašnjim igracima nekoliko prvoligaških klubova bilo je pod suspenzijom, a donedavni celnici sudacke organizacije nalaze se pod istragom zbog primanje mita za namještanje utakmica.

Na skupštini Hrvatskog nogometnog saveza bili su prisutni clan IO Uefe František Laurinec te zamjenik glavnog tajnika Uefe Theodore Theodoridis, dok predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nije bilo.

Theodoridis je u svom govoru na vrlo diplomatski nacin upozorio predstavnike vlasti da im je zabranjeno uplitanje u sport.
"Sportske organizacije su autonomne u svom djelovanju, i kad je u pitanju rješavanje problema u sportu potrebna je suradnja saveza i državnih tijela. To znaci i da je potrebna bliska i otvorena suradnja izmedu HNS-a i države", kazao je zamjenik glavnog tajnika Uefe Theodore Theodoridis.



Na skupštini je usvojen proracun saveza za ovu godinu, prema kojem bi prihodi iznosili 133,2 milijuna kuna, a rashodi 130,4 milijuna, što znaci da bi Savez na kraju godine u blagajni trebao imati višak od 2,8 milijuna kuna. Takoder, usvojen je prijedlog Izvršnog odbora HNS-a da se pomogne klubovima s pet posto prihoda koje Savez bude ostvario od sudjelovanja na predstojecem EP-u u Ukrajini i Poljskoj, ali od onog iznosa koji ostane nakon što se pokriju svi troškovi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter