Mamić: Iza napada na mene stoji SDP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izjavio je danas da iza napada na njega stoji SDP i interesni lobiji koje podržava SDP.

"Na prvenstvenoj utakmici u Zadru proteklog vikenda dok sam išao prema stadionu jedna je osoba 'sipala' najružnije uvrede na moj račun i račun moje obitelji, a policajci koji su to gledali nisu poduzeli ništa, a ista se situacija ponovila u svečanoj loži stadiona. Na to su se nadovezali BBB koji su vikali da će me ubiti i zaklati. Na mene je otvoren lov, kao na divlju svinju", rekao je Mamić na konferenciju za novinare.

On je ustvrdio da iza napada na njega stoji SDP.

"Tko stoji iza tih 300-tinjak ljudi koji to rade na svakoj utakmici? Tko stoji iza napada na mene? Iza toga je SDP i interesni lobiji koje podržava SDP. A sve je pokrenuo ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ridikul koji si je uzeo u zadatak da uništi hrvatski sport. Hajduk je pao, a to je bilo i očekivano jer je Hajduk oduvijek bio privjesak partije, a Mamić je ostao jedina prepreka SDP u preuzimanju kontrole nad hrvatskim sportom", izjavio je Mamić.

Jedan od tema bila je incijativa "Za naš Dinamo" četvorice bivših nogometaša "modrih", Igora Bišćana, Silvija Marića, Darija Šimića i Tome Šokote, koji se zalažu za povratak navijača na tribine i demokratske izbore za vodstvo kluba po načelu "jedan član - jedan glas", a aktualno vodstvo kluba na čelu sa Zdravkom Mamićem optužuju za sukob interesa, netransparentnost i primitivizam.

"Ta četvorica ističu da su za demokraciju. A kakvu to demokraciju oni žele, možda uličnu. Oni traže izbore po principu 'jedan član - jedan glas', i to je legitimno. No, također je legitimno da Dinamova skupština to odbaci, jer to nigdje ne piše u Dinamovu statutu, koji je prošao sve kontrole gradskih i državnih organa", istaknuo je Mamić.

Glede USKOK-ove istrage vezane uz vansudsku nagodbu sklopljenu između Zagrebačkog Holdinga i Dinama, Mamić je izjavio je da bivša uprava Holdinga, na čelu sa Ivom Čovićem, nije isplatila jednu ratu u visini 7,5 milijuna kuna i da ih je Dinamo tužio, te da je dobio slučaj u prvom stupnju. Po njemu, Holding bi morao Dinamu isplatiti oko 18 milijuna kuna, s uključenim kamatama, ali je s novom upravom Holdinga vansudskom nagodbom dogovoreno da to bude 13 milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter